Haber

ABD Başkanı Biden, 42. Maddenin sona ermesiyle göçmenlik sorunu konusunda uyardı

YENİ ABD Lideri Joe Biden, sistemsiz göçmenlerin ülke sınırından sınır dışı edilmesini kolaylaştıran “42. Madde”nin sona ermesiyle ortaya çıkabilecek göçmen kıtlığına ilişkin, “Bir süre kaotik olacak.” söz konusu.

Biden, Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Biden, sistemsiz göçmenlerin ülke sınırlarından sınır dışı edilmesini kolaylaştıran “42. Madde”nin 11 Mayıs’ta sona ermesiyle ortaya çıkabilecek göç sorunuyla ilgili olarak, “Bir süre kaotik olacak” dedi. değerlendirmesini yaptı.

Biden, bugün Meksika Devlet Lideri Andres Manuel Lopez Obrador ile yaklaşık bir saat görüştüklerini ve bölge ülkeleriyle iş birliği içinde olduklarını belirtti.

Bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını belirten Biden ise sınırdaki sorunlarla ilgili harcamaların kesilmesini öneren Cumhuriyetçileri eleştirdi.

42. Konu tartışmaları

Eski Başkan Donald Trump yönetimi tarafından 2020 yılında Kovid-19 salgını nedeniyle “halk sağlığı” nedeniyle uygulamaya konulan halk sağlığı yasasının bir parçasını oluşturan “42. Madde” düzenlemesi sınır dışı etmeyi yasaklıyor. reddedilerek Meksika’ya insani savunma talep eden sistematik olmayan göçmenlerin sayısı. kolaylaştırmak için kullanıldı

ABD’deki mevcut Joe Biden yönetimi de “insani bir iltica sistemi” tasarlama vaadiyle uygulamayı sürdürme kararı almıştı.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, 42. Madde 11 Mayıs’ta sona ereceğinden, iç göçmenlik makamlarını desteklemek için 2 Mayıs’ta ülkenin güney sınırına 1.500 asker konuşlandıracağını duyurdu.

Cumhuriyetçiler Biden yönetimini yasadışı göç, insan ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi konularda yeterli önlem almamakla suçlarken, bazı Demokratlar Biden’ın yeni politikalarını Trump dönemi bir yana “göçmen karşıtı” olmakla suçluyor.

ABD medyasında Meksika sınırına yakın bölgelerde yaklaşık 150 bin düzensiz göçmenin sınır dışı etmeyi kolaylaştıran “Madde 42” uygulamasının kaldırılmasını ülkeye girmek için beklediği iddiaları yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu